Har du et emne som du vil tage op? Så send en mail til ung@nyborgung.dk så ryger den op her og på vores Facebook.

Ungdommen og KV21 i Nyborg

Af Magnus Ahlstrøm, Ung.

Så er det ved at være tid til valg.

Som altid kommer politikerne på banen med en masse valgløfter, altså hvis vi vælger dem så vil de sørge for dit og dat.
Det meste er noget vi unge måske ikke tænker så meget over. Her i Nyborg har vi jo selvfølgelig også en del politikere som har valgløfter. Når politikerne henvender sig til os unge vælgere, så hiver de nogle andre løfter frem.
Løfter som henvender sig til os. Noget af det vi unge har hørt dem komme med af løfter er: Flere lokale ungdomsuddannelser og ungdomsboliger, så altså nogle gode bud for os unge vælgere som vi kan bruge til noget, der er også givet løfter om et centralt ungdomshus evt. med noget personale (Det er da en hammergod ide! Flere jobs til unge) og byrum til unge og et ungebyråd.

Jeg har endda hørt, at der er en der har lovet at vi skal have et ungdomshus. Men det var forhåbentlig bare en fejl.

Måske har politikerne glemt at vi har et ungdomsråd, som andre steder i landet kaldes et ungebyråd, og måske har de også glemt at vi har et ungdomshus.
Jeg tænker hele tiden på om de mon har forhørt sig ved unge før de lavede deres løfter? Er det relevant det de kommer med? Det er sjovt at de kan love så meget, fordi det meste er allerede sikret, ikke takket være dem nej. Valget er jo ikke overstået endnu. Så løfterne er jo ikke blevet gennemført af dem, endnu. Nej det er faktisk ungdomsrådet og de unge medlemmer i det kommunale ungeudvalg, der burde blive takket for at politikernes løfter bliver til noget.
Noget flere har lovet ungdommen er jo et nyt ungdomshus, som er mere centralt placeret i byen, et fantastisk løfte, men det står faktisk også i den nye ungepolitik. Og her er det ungdomsrådet sammen med ungdomsskolen der skal sørge for den post. Det er også et løfte der hedder at der skal laves byrum til unge, ja tak det står sørme også i den nye ungepolitik.

Så kære politikere

Har I læst kommunens ungepolitik? Jeg kunne fristes til at tro, at I ikke har, når I foreslår noget, som allerede er vedtaget. Jeg synes, at ungeudvalget har gjort et godt forarbejde, nu skal det bare føres ud i livet.

 

Klumme KV21